Tragična smrt v Preserjah: Tovorno vozilo stisnilo voznika v prikolico

Danes nekaj pred 16. uro popoldan je v Preserjah pri Radomljah prišlo do tragične nesreče, saj naj bi tovorno vozilo stisnilo voznika med prikolico. Voznik je na kraju podlegel poškodbam. Na kraju nesrečo so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale.

Na poklicni gasilski enoti CZR Domžale so nam povedali, da so bili o delovni nesreči v industrijski coni v Preserjah pri Radomljah (nekdanja tovarna Lip Radomlje) obveščeni ob 15.42 uri in sicer je voznik ostal ukleščen med tovornim vozilom in prikolico. Gasilci, ki so tja prispeli sočasno z reševalci NMP Domžale, so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj nesreče ter opravili stik z ukleščeno osebo, ki je bila neodzivna. Stabilizirali so prikolico ter nato s tehničnim posegom ločili kamion od prikolice ter predali osebo reševalcem, kateri so potrdili, da je oseba zaradi poškodb umrla na kraju dogodka.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti okrog 15.45 ure obveščeni o delovni nesreči na gradbišču v Preserjah pri Radomljah, v kateri je umrla ena oseba. Z ogledom kraja nesreče, ki so se ga udeležili delovni inšpektor, preiskovalni sodnik in državni tožilec, in po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 56-letni voznik (drž. Srbije) tovornega vozila Renault s priklopnikom Koege opravljal prevoz lesenih lepljencev. Do nesreče je prišlo, ko je odklopil vlečni del vozila, ga poravnal in zapeljal vzvratno do priklopnika. Med ponovnim priklapljanjem se je priklopnik pomaknil naprej in 56-letnika stisnil ob kabino vlečnega vozila, zaradi česar je umrl na kraju. V dogodku niso bili ugotovljeni elementi kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi