Tragična noč: Med kuhanjem soka naj bi zaradi zastrupitve ogljikovim monoksidom umrla oče in sin

V vasi Čeplje v občni Lukovica je minulo noč prišlo do tragičnega dogodka, saj naj bi med kuhanjem domačega soka, po vsej verjetnosti zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom, preminula oče in sin. Na kraju so okrog 5. ure zjutraj posredovali policisti, gasilci in reševalci, ki pa jima na žalost niso mogli pomagati.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGD Blagovica in PGD Lukovica, nam je povedal, da so bili ob 5.19 uri obveščeni, da so v stanovanjskem objektu v vasi Čeplje v občini Lukovici našli dve neodzivni osebi. Ob prihodu so gasilci izvedli detekcijo in zaznali prisotnost ogljikovega monoksida. Obe osebi, ki sta ležali na tleh, so iznesli iz objekta na prosto, kjer so jima reševalci NMP Domžale nudili pomoč, vendar je bilo žal prepozno, saj nista več kazala znakov življenja.

Po naših neuradnih informacijah naj bi oče in sin na plinskem gorilniku kuhala sok. Nazadnje naj bi ju svojci videli okrog 19. ure zvečer, ker pa se ponoči nista vrnila, so v zgodnjih jutranjih urah posumili, da je nekaj narobe. V prostoru, kjer sta kuhala sok, so ju našli negibno ležati na tleh.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je bilo po prvih zbranih obvestilih ugotovljeno, da sta moška stara 53 in 20 let, pri domačih opravilih v zaprtem prostoru uporabljala plinski gorilnik. V jutranjih urah pa so ju oba našli v navedenem prostoru brez znakov življenja in takoj obvestili nujno medicinsko pomoč. Po do sedaj znanih podatkih je smrt najverjetneje posledica zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Na kraju policisti niso ugotovili okoliščin, ki bi kazale znake kaznivega dejanja. Vse okoliščine dogodka še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi