Spektakularna akcija v Domžalah: policisti prijeli nasilneža, ki je grozil, razbijal …

Danes nekaj po 18. uri se je neposredni bližini avtobusne postaje v centru Domžal odvijala prava drama. Na kraj je prispelo več policistov in kriminalistov ter reševalcev. Policisti so, kot boste lahko prebrali v nadaljevanju, na podlagi obvestil občanov, izsledili 46-letnega moškega, ki je čez dan grozil ljudem, poškodoval osebno vozilo, porinil občanko s kolesa in še kaj bi se našlo. Policisti so moškega danes okoli 18. ure izsledili v centru Domžal. Ta se po njihovem prihodu ni umiril in še naprej kršil javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov policistov, je bilo zoper njega odrejeno pridržanja. Moškega so naprej odpeljali na preventivni pregled v zdravstveno ustanovo, nato pa v prostore za pridržanje.

Vse skupaj se je začelo zgodaj popoldan, ko je omenjen 46-letni moški v križišču na Rodici pristopil do vozila Šole vožnje Šmarca, odprl vrata vozila ter grozil kandidatki in učiteljici vožnje. Po besedah Boruta Žagarja, direktorja Šole vožnje Šmarca, je omenjeni moški kandidatko in učiteljico podil iz avta in na silo skušal vstopiti v avto. Ko mu ni uspelo vstopiti, je v besu odtrgal zadnjo registrsko tablico in brisalec ter odhlačal proč. Borut je omenjen incident in zaprosilo o tem, če kdo prepozna moškega, objavil na svojem FB profilu ter zaprosil sledilce za deljenje, da objava doseže čim več ljudi. Učiteljica vožnje pa je incident prijavila na PP Domžale. Na podlagi obvestil občanov so policisti uspeli moškega nekaj po 18. uri izslediti in prijeti na avtobusni postaji v centru Domžal.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana, nam je povedala, da so danes, okoli 18. ure policisti v centru Domžal prijeli 46-letnega moškega, ki je pred tem v Domžalah poškodoval osebno vozilo in kršil javni red in mir. Tudi po prihodu policistov na kraj se ni umiril, ter še naprej kršil javni red in mir, prav tako ni upošteval ukazov policistov, zato je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Kršitelj je bil s kraja najprej odpeljan z reševalnim vozilom na preventivni pregled v zdravstveno ustanovo, nato pa je bil s strani policistov odpeljan v prostore za pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog, prav tako pa še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

To pa še ni bil edini incident, ki se je pripetil danes. Po tem, ko je Borut delil objavo na svoj FB profil, je ena občanka zapisala, da jo je ta moški grobo porinil s kolesa, ko se je peljala iz Lidla. Po naših informacijah naj bi omenjen moški po Domžalah in okolici kolovratil že nekaj dni nazaj. Tako naj bi hodil čez cesto pri rdeči luči, nasilen naj bi bil do ljudi, minulo nedeljo pa naj bi kolovratil tudi v bližini intervencije v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1, ko so gasilci sanirali večjo poplavo.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Šola varne vožnje Šmarca

Komentarji uporabnikov
Tagi