Smrad, ki se je širil po Drtiji prestrašil občane Moravč. Posredovale pristojne službe

Danes nekaj po 13. uri je več občanov v naselju Drtija v občini Moravče zaznalo nenavaden vonj, o čemer so obvestili pristojne službe. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, pripadniki Civilne zaščite Moravče in policisti PP Domžale, ki so ugotovili, da nenavaden vonj širi iz treh bazenov.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki je posredovala na kraju, nam je povedal, da so bili o nenavadnem vonju obveščeni ob 13.10 uri. Na kraju so skupaj s pripadniki Civilne zaščite Moravče in policisti PP Domžale ugotovili, da vonj prihaja iz treh bazenov dimenzije 20×8 metrov, obloženih s polivinilom, v njih pa se nahaja tekočina. Bazeni naj bi pripadali podjetju iz Moravč, za kakšen namen, pa nam ni znano. Gasilci so opravili meritve, ki pa niso zaznale vrste snovi, zato je bil aktiviran mobilni laboratorij ELME, ki je opravil ustrezne meritve.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so nekaj po 13. uri prejeli klice občanov o nenavadnem vonju, ki se je širil iz podjetja v Drtiji. Na kraju so posredovali policisti in gasilci, prav tako so bili prisotni zaposleni podjetja.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v bazenih voda, v zraku pa je bilo zaznati smrad, ki ni bil dražeč za dihala in oči. Ker prisotni gasilci niso imeli primerne opreme za merjenje vsebnosti tekočine in nevarnih plinov, je bil preko gasilcev obveščen dežurni laboratorij ELME, ki je odvzel vzorce in bo o rezultatih obveščal RCO, ta pa pristojne službe. Po do sedaj zbranih obvestilih niso bili zaznani elementi kaznivega dejanja.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi