Še ena tragična nesreča: V Komendi umrl kolesar, ki ga je povozil tovornjak

Po tragični prometni nesreči, ki se je včeraj ponoči pripetila na Količevem, v kateri je umrl 28-letni voznik, o čemer smo na našem portalu že poročali, je danes nekaj pred 16. uro do smrtne prometne nesreče prišlo tudi v Komendi, kjer je poškodbam podlegel 64-letni kolesar.

Nekaj minut pred 16. uro je na Glavarjevi cesti v Komendi prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in kolesar. Po poročanju Regijskega centra za obveščanje (112) je tovorno vozilo zapeljalo čez kolesarja. Na kraju so posredovali gasilci PGD Moste in PGD Kamnik, reševalci NMP Kamnik in policisti.

Gasilci PGD Moste so na svoji spletni strani zapisali, da so bili ob 15.52 uri obveščeni o nesreči tovornega vozila in kolesarja na Glavarjevi cesti v Komendi. Po prihodu na kraj so krajani že rešili nezavestnega kolesarja izpod tovornjaka in začeli s temeljnimi postopki oživljanja. Gasilci so posredovali še z defibrilatorjem do prihoda reševalcev NMP Kamnik. “Kljub hitrem posredovanju sokrajanov in intervencijskih enot, je kolesar žal zaradi prehudih poškodb preminil,” so zapisali gasilci PGD Moste. Intervencija je trajala dobre tri ure, ceste v okolici pa so bile zaradi nesreče popolnoma zaprte za ves promet.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih 64-letni kolesar vozil ob desnem robu, vzporedno z njim pa je vozil 37-letni voznik tovornega vozila: “Oba sta vozila po Glavarjevi cesti iz smeri Most proti centru Komende. Voznik tovornega vozila je v križišču z eno izmed ulic zavijal desno, trčil v kolesarja in ga prevozil. Kolesar se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.”

Tomažic je še povedal, da sta se ogleda kraja prometne nesreče udeležili dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moste

Tagi