V hudi prometni nesreči na Količevem umrl 28-letni voznik, 37-letnik utrpel težje poškodbe

Minulo noč, okrog 22.30 ure je na Količevem prišlo do hude prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V nesreči je voznik enega izmed udeleženih osebnih vozil umrl na kraju, voznik drugega osebnega vozila pa je utrpel hujše poškodbe. Po naših informacijah naj bi poškodbam podlegel 28-letni moški iz okolice Domžal.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 22.30 uri obveščeni, da sta na Količevem, pri tovarni Karton Količevo in Gostilnici Scena, trčili dve osebni vozili. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter takoj pričeli z oživljanjem enega izmed udeleženih voznikov, ki ni kazal znakov življenja. Na kraju so posredovali tudi reševalci NMP Domžale, NMP Kamnik in NMP Ljubljana. Potočnik nam je povedal, da so voznika oživljali dobro uro, a mu žal niso mogli pomagati, saj so bile poškodbe prehude. V nesreči se je težje poškodoval voznik v drugem osebnem vozilu, reševalci pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Sopotnik v vozilu, ki ga je vozil preminuli voznik, je bil v nesreči nepoškodovan.

Zaradi nesreče je bila dlje časa popolnoma zaprta cesta Količevo – Radomlje. Sama preiskava okoliščin vzroka prometne nesreče pa je trajala do 2. ure zjutraj. Gasilci so na kraju policistom nudili še tehnično pomoč in razsvetljevali kraj prometne nesreče.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče na Količevem povedala, da je bilo ugotovljeno, da je 37-letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Radomelj proti Količevem, ter pri tem zapeljal na nasprotni vozni pas, ko se je iz smeri Količevega proti Radomljam pripeljal 28-letni voznik osebnega vozila: “Prišlo je do čelnega trčenja, pri čemer je vozilo 28-letnika odbilo tako, da je trčil še v betonske robnike in parkirano osebno vozilo. 28-letnik je v nesreči zadobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. 37-letnik je utrpel težje poškodbe, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Sopotnik v vozilu 28-letnika ni bil poškodovan.”

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi