S traktorjem zapeljal s ceste in se prevrnil po bregu

Včeraj nekaj po 20.30 uri je v Preserjah pri Zlatem Polju v občini Lukovica traktorist zapeljal s ceste ter se prevrnil po bregu navzdol, kjer je trčil v drevo. Poškodovanega traktorista so iz kabine s tehničnim posegom rešili gasilci, reševalci pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote, ki je na kraju posredovala z gasilci Gasilske zveze Lukovica (PGD Prevoje, Lukovica, Blagovica, Krašnja in Trojane), nam je povedal, da so bili o nesreči traktorista, ki je v Preserjah pri Zlatem Polju s traktorjem zapeljal s ceste in se prevrnil po bregu dobrih petnajst metrov globoko, obveščeni ob 20.38 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izpod traktorske kabine potegnili traktorista ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Po naših informacijah naj bi šlo za 49-letnega domačina.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da je bilo pri zbiranju obvestil ugotovljeno, da voznik traktorja ni vozil ob desni strani vozišča, zato je zapeljal izven ceste ter nato po klancu navzdol v gozd, kjer je trčil v drevo. Gasilci so ponesrečenega izvlekli izpod vozila, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih je utrpel lahke telesne poškodbe. Policisti so ugotovili, da je vozil neregistriran traktor, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vse okoliščine nesreče pa še preiskujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi