S kolesom padla po cestišču in si poškodovala glavo

Okrog 14.20 ure je na Prešernovi cesti v Domžalah prišlo do nesreče, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je padla po cestišču in utrpela poškodbe glave. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in reševalci NM Domžale, ki so poškodovano kolesarko oskrbeli, reševalci pa so jo nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Anže Srenjšček, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o nesreči kolesarke na Prešernovi cesti v Domžalah obveščeni ob 14.21 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj nesreče ter do prihoda reševalcev NMP Domžale nudili pomoč in oskrbo kolesarki, ki si je ob padcu poškodovala glavo. Reševalci so poškodovano kolesarko, šlo naj bi za starejšo žensko, prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še očistili cestišče. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale, ki so opravili ogled in zbrali vse potrebne informacije o dogodku.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je kolesarka padla zaradi neprilagojene hitrosti in se pri tem lažje poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.77mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesarki so policisti izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi