Proti jutru v Ihanu ogenj uničil kuhinjo, stanovalca prepeljali v bolnišnico

Danes, okoli 4. ure zjutraj je prišlo do požara v kuhinji stanovanjske hiše na Dragarjevi ulici v Ihanu. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Ihan, ki so požar hitro pogasili ter preprečili, da bi se le-ta razširil še na druge prostore hiše. Požar je kuhinjo popolnoma uničil, stanovalca, ki se je v požaru močno nadihal dima, pa so reševalci NMP Domžale prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije njegovo življenje ni ogroženo.

Anže Srenjšček, vodja intervencije II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru kuhinje v stanovanjski hiši na Dragarjevi ulici v Ihanu obveščeni ob 4.04 uri. Ob njihovem prihodu pa je bil požar v kuhinji že popolnoma razvit. Skupaj z gasilci PGD Ihan so takoj po prihodu pogasili požar, prav tako so do prihoda reševalcev NMP Domžale stanovalcu, ki se je močno nadihal dima, nudili pomoč in ga oskrbovali s kisikom. Iz hiše so rešili tudi psa. V nadaljevanju so s termovizijsko kamero pregledali ostale prostore v objektu ter jih prezračili. Gasilci PGD Ihan bodo tekom dneva, po policijskem ogledu, iz objekta še iznosili v požaru uničeno opremo in predmete.

Srenjšček nam je še povedal, da jih bil ob njihovem prihodu stanovalec že na prostem, se je pa zaradi tega, ker se je nadihal dima, počutil slabo, izgubljal pa naj bi tudi zavest. V času požara se je v hiši nahajal tudi pes, katerega so v nadaljevanju gasilci uspeli rešiti in prinesti na prosto. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili o požaru v kuhinji v enem izmed stanovanj v Ihanu obveščeni okoli 4. ure. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo zaradi pregretega olja na  štedilniku. Nastalo je za več tisoč evrov škode. Ena oseba je bila zaradi vdihavanja dima odpeljana v KC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Miha Ulčar; Foto: PGD Ihan

Tagi