Prihaja maraton nadzora hitrosti – preverite lokacije

V sredo, 18. aprila 2018, bo med 6. in 18. uro na cestah po Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Policisti bodo z radarji na prehitre voznike čakali na 617 lokacijah po vsej Sloveniji. Ta teden sicer vse do nedelje, 22. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Poostren nadzor hitrosti bo potekal tudi v občinah, ki jih pokrivata Policijska postaja Domžale in Policijska postaja Kamnik.

Maraton nadzora hitrosti, ki poteka v okviru vseevropske akcije Hitrost, bo letos potekal že četrto leto zapored, izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Po podatkih policije na ta dan hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

PP Domžale:

  • Prevoje pri Šentvidu, regionalna cesta (06:00 – 9:15)
  • Savska cesta Domžale, lokalna cesta (9:45 – 12:45)
  • Količevo, lokalna cesta (14:00 – 17:00)

PP Kamnik:

  • Loke v Tuhinju, KM 8.000, regionalna cesta (8:30 – 10:15)
  • Šmarca, avtobusna postaja Nožice, lokalna cesta (10:45 – 12:45)

Seznam ostalih lokacij po Sloveniji, kjer bo potekal maraton nadzora hitrosti

Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjajo – vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi