Pri Študi trčili osebni vozili, na Količevem delavcu po očeh brizgnilo topilo

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali danes dopoldan v manj kot uri in pol posredovati na kar dveh intervencijah. Nekaj čez 9.30 uro so posredovali na Savski cesti v Domžalah, kjer je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Nekaj pred 11. uro pa so gasilci prejeli obvestilo, da je v podjetju Helios na Količevem prišlo do delovne nesreče in sicer je zunanjemu izvajalcu med delovnim procesom, kljub zaščitnim sredstvom, po očeh brizgnilo topilo.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh osebnih vozil na Savski cesti v križišču s Študo obveščeni ob 9.41 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj nesreče, oskrbeli poškodovanega moškega do prihoda reševalcev, s tehničnim posegom odprli pokrove motorjev poškodovanih vozil in odklopili akumulatorja vozil, posuli razlite motorne tekočine ter očistili cestišče. Reševalci NMP Domžale so v UKC Ljubljana poškodovanega moškega prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Ob 10.55 uri so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da je v podjetju Helios prišlo do delovne nesreče. Milana Peterc, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da je zunanjemu izvajalcu pri demontaži cevi, kljub zaščitnim sredstvom, po očeh brizgnilo topilo. Gasilci so mu nudili oskrbo ter mu očistili oči, nato pa so ga prevzeli reševalci NMP ZD Domžale. Po besedah Peterce je delavec utrpel lažje poškodbe in je že v domači oskrbi.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi