Pri Krašcah trčila tri osebna in tovorno vozilo, ena oseba poškodovana

Danes, nekaj minut po 7. uri zjutraj je na regionalni cesti Želodnik – Moravče, pred naseljem Krašce prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna in tovorno vozilo. V nesreči je ena poškodovana oseba ostala ujeta vozilu, iz katerega so jo s tehničnim posegom rešili gasilci.

Robert Koščak, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 7.07 uri obveščeni, da je na regionalni cesti Želodnik – Moravče, pred naseljem Krašce prišlo do trka treh osebnih vozil in tovornega vozila. Ob prihodu so zavarovali kraj dogodka in v nadaljevanju s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz osebnega vozila. Poškodovano osebo so predali v oskrbo reševalcem NMP ZD Domžale, ki so jo v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so še odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je do nje prišlo, ker  je voznik tovornega vozila nepravilno prehiteval traktor  pred seboj ter zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti. V udeleženo osebno vozilo sta zaradi prekratke varnostne razdalje z osebnimi vozili trčili še dve voznici. Pri tem se je prvoudeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi nesreče je bila nekaj časa regionalna cesta pri Krašcah popolnoma zaprta za ves promet. Obvoz je potekal po okoliških cestah.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi