Pri izvozu avtoceste v Domžalah s tovornjakom trčil v motorista

Danes nekaj po 19. uri je v križišču Krumperške in Virske ceste, pri izvozu avtoceste v Domžalah, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in motorist. Slednji je v nesreči utrpel poškodbe.

Andrej Vilar, vodja intervencije nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči motorista in tovornega vozila v križišču pri izvozu avtoceste v Domžalah obveščeni ob 19.13 uri. Po prihodu na kraj so zavarovali kraj prometne nesreče, poškodovanega motorista pa so oskrbeli reševalci NMP ZD Domžale, ki ga nato prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Nesreči naj bi botrovala nepazljivost voznika tovornega vozila, saj naj bi med zavijanjem v levo spregledal skupino motoristov, pri tem pa je po podatkih policije odvzel prednost motoristu, ki je trčil vanj. Motorist je v nesreči utrpel lažje telesne poškodbe. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Je pa to že druga prometna nesreča v zadnjih dveh dnevih na območju občine Domžale, v kateri sta bila udeležena motorista, v obeh primerih pa je nesreči botrovala nepazljivost drugih udeležencev v prometu. Ob tej priložnosti velja opomniti na previdnost na cesti, saj je med udeleženci v prometu zaradi sezone zelo veliko motoristov, ki so zaradi precej ožje silhuete slabo vidni in zato težje prepoznavni, težko je oceniti njihovo hitrost. Prepričanje mnogih, da se motorist ustavi hitreje in prej kot avtomobil, je napačno. Zato je tu odgovornost vseh drugih udeležencev, da jih ne bomo spravljali v nevarne in kritične situacije.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi