Pri intervenciji požara na Krasu pomagajo tudi domžalski gasilci

Te dni smo lahko zasledili v medijih, da je na Krasu, v občini Miren-Kostanjevica v nedeljo dopoldan vzplamtel požar večjih razsežnosti tako, da je bil aktiviran Državni načrt zaščite in reševanja ob velikem požaru v naravnem okolju. Iz neznanega vzroka, ki ga zaenkrat pristojni še preiskujejo je zagorel borov gozd in podrastje, po prvih ocenah je gorelo na 390 in 400 hektarih velikem območju.

»S strani poveljnika regije smo bili zaprošeni za pomoč pri gašenju požara, zato bomo nemudoma priskočili na pomoč in ponudili pomoč kraški regiji. Na intervenciji bomo pomagali v torek, 19. julija 2022, z dvanajstimi gasilskimi vozili in 57 gasilci iz številnih prostovoljnih gasilskih društev domžalske občine in širše regije Ljubljana III (PGD Žeje Sveta Trojica, PGD Trzin, PGD Domžale – mesto, PGD Jarše – Rodica, PGD Studenec, PGD Ihan, PGD Homec, PGD Dob, PGD Pšata – Dragomelj)«, je županu Toniju Dragarju danes sporočil poveljnik Gasilske zveze Domžale, Matjaž Merkužič.

Enote so se zbrale ob zgodnji jutranji uri, 4.15 pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale, od koder je na pomoč krenil organiziran konvoj regije Ljubljana III do sprejemnega mesta – Opatje Selo.

»Pohvala vsem gasilcem, ki nesebično pomagate in priskočite na pomoč v vsakem trenutku, ko vas ljudje potrebujemo. Morda se sliši klišejsko, a dokler ne potrebuješ gasilcev, ne veš kako zelo so zaslužni. Pojdite na pomoč in pazite nase«, jim je ob odhodu zaželel župan, Toni Dragar.

Občina Domžale; Foto: PGD Pšata-Dragomelj; PGD Jarše-Rodica, PGD Ihan, PGD Homec, PGD Dob

Tagi