Pri Domžalah tovornjak prebil avtocestno zaščitno ograjo

Danes, nekaj minut čez 13. uro je na štajerski avtocesti med Domžalami in Šentjakobom tovorno vozilo prebilo zaščitno ograjo, zaradi česar sta bila dlje časa v obe smeri zaprta prehitevalna pasova. Zaradi nesreče so nastali daljši zastoji. Voznik tovornega vozila se je v nesreči lažje poškodoval, iz vozila pa je iztekalo pogonsko gorivo.

Andrej Vilar iz poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 13.07 uri obveščeni, da je na štajerski avtocesti med Domžalami in Šentjakobom voznik tovornega vozila s priklopnikom prebil zaščitno ograjo in obstal na obeh prehitevalnih pasovih v obeh smereh avtoceste. Skupaj z gasilci GB Ljubljana so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, iznesli poškodovanega voznika iz vozila, iz rezervoarjev prečrpali okoli 800 litrov goriva in nevtralizirali iztekle tekočine. Gasilci CZR Domžale so nudili pomoč cestnim službam pri odstranitvi vozila s ceste.

Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi policisti ter delavci Darsa. Zaradi prometne nesreče so v obeh smereh avtoceste nastali daljši zastoji. Gneča pa je nastala tudi na okoliških cestah.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi