Pred stanovanjsko-poslovnim objektom SPB-1 ogenj uničil kombi

V prvih minutah današnjega dne je na parkirišču pred stanovanjsko-poslovnim objektom SPB-1, na Ljubljanski cesti 90 v Domžalah zagorelo kombinirano vozilo. Na kraju požara so posredovali gasilci CZR Domžale in PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili ter zavarovali okolico, saj se je v neposredni bližini gorečega kombiniranega vozila nahajalo več parkiranih osebnih vozil. Ogenj je kombi popolnoma uničil.

Milan Peterc, iz nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo je vodil Matjaž Hribar, nam je povedal, a so bili o požaru kombiniranega vozila Peugeot Boxer na parkirišču pred stanovanjsko-poslovnim objektom SPB-1 v Domžalah obveščeni ob 00.15 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj ter pričeli z gašenjem požara, ki je zajel potniško kabino kombiniranega vozila ter odklopili akumulator na vozilu. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je požar vozilo uničil, saj je bil ogenj ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit. Na kraju so morali posredovati tudi reševalci NMP Domžale, ki so nudili pomoč občanki, katera je doživela panični napad. Svetloba in hrup ob požaru in gašenju sta namreč prebudila stanovalce.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z dogodkom povedali, da je po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja ugotovljeno, da je zgorelo vozilo Peugeot Boxer, ki je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom v Domžalah. Ponoči so policisti kraj zavarovali do jutra, ko je bil nato opravljen ogled kraja. Z zbiranjem obvestil kriminalisti PU Ljubljana nadaljujejo, saj so podani sumi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 20.000 evrov škode.

Miha Ulčar; Foto: K.O., CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi