POZOR: Po Domžalah in okolici kroži sumljiv bel kombi, s še bolj sumljivimi potniki

Pogosto se zgodi, da na vratih naših domov pozvonijo neznane osebe, ki nudijo razne storitve in prodajo vsega mogočega. Pri tem pa se na vso moč potrudijo, da bi prepričali stanovalce, da jim nasedejo, zato jim nekateri stanovalci svoja vrata odprejo na široko in jih povabijo v njihove prostore. Nemalokrat se zgodi, da stanovalec po odhodu neznanega obiskovalca oziroma obiskovalcev ugotovi, da mu je med obiskom zmanjkal denar, nakit ali pa kakšna druga dragocenost.

Danes se je na dvorišče ene izmed stanovanjskih hiš v Domžalah pripeljal bel kombi z nemškimi registrskimi tablicami. Sopotnik v kombiju je pozvonil pri hiši in stanovalcem ponudil poceni kleparske in krovske storitve. Ker se je stanovalcem vse skupaj zdelo sumljivo, so nenapovedanega obiskovalca odslovili. Ker pa je še vztrajal, so mu zagrozili s klicem na Policijo, zato je obiskovalce, po vsej verjetnosti gre za državljane Bolgarije, v hipu obrnil in se odpravil proti kombiju, ki pa je z voznikom že speljeval, saj sta opazila, da ju stanovalci fotografirajo z mobilnim telefonom.

Po pripovedovanju občana, ki nam je tudi posredoval fotografije, se mu je vse skupaj zdelo sumljivo, spomnil pa se je na pretekla obvestila v medijih, da neznane osebe pod pretvezo ponujajo vse mogoče, pri tem pa so žrtve običajno ukradene ali pa ogoljufane. Občan je nenapovedan obisk prijavil tudi na Policijsko postajo Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana v zvezi z nenapovedanimi obiski neznanih oseb pravijo, da naj bodo občani previdni ob obiskih neznancev, raznih ponudnikov storitev in prodajalcev pripomočkov, in naj jih ne spuščajo v svoje domove. V kolikor to vseeno storijo, naj jih imajo ves čas pod nadzorom, saj z raznimi pretvezami vstopijo v naše domove, kar izkoristijo v nadaljevanju za tatvino vrednejših predmetov (denarnice, nakit, denar …).

V kolikor boste opazili bel kombi nemških registrskih tablic ali pa, če vas bodo obiskali na domu, le-to sporočite na najbližjo policijsko postajo, ali na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimno telefonsko številko 080-1200.

Avtor: Miha Ulčar

Tagi