Požar v garaži stanovanjske hiše na Viru povzročil večjo škodo, uničeno tudi osebno vozilo

Danes nekaj po 18.30 uri je prišlo do požara v garaži stanovanjske hiše na Koliški ulici na Viru pri Domžalah prišlo. Gasilci so takoj po prihodu požar pogasili in s hitrim posredovanjem preprečili, da bi se požar razširil še na preostale prostore stanovanjske hiše. V požaru je nastala večja materialna škoda, saj je ogenj popolnoma uničil osebno vozilo, dva kolesa z motorjem, vrtno kosilnico, multikultivator ter še nekaj bele tehnike, ki se je nahajala v sosednjem prostoru. So pa gasilci uspeli rešiti psička, ki se je v času požara nahajal v kletnih prostorih.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju požara posredovala skupaj z gasilci PGD Vir, nam je povedal, da so bili o požaru v garaži stanovanjske hiše na Koliški ulici na Viru obveščeni ob 18.38 uri. Ob prihodu gasilcev je bilo osebno vozilo v garaži že popolnoma v ognju, gost dim pa se je razširil po celotni stanovanjski hiši. Gasilci so s hitrim posredovanjem pogasili požar ter preprečili, da bi se le-ta razširil v sosednje prostore. Prav tako so iz prostorov na plano iznosili gorljiv material ter plinsko jeklenko. V nadaljevanju so opravili pregled s termovizijsko kamero ter prezračili celostno hišo, saj so bili vsi prostori zaradi odprtih vrat popolnoma zadimljeni.

Po besedah Potočnika je v požaru nastala večja materialna škoda, saj je ogenj popolnoma uničil osebno vozilo, dva kolesa z motorjem, vrtno kosilnico, multikultivator ter še nekaj bele tehnike, ki se je nahajala v sosednjem prostoru – pralnici. V garaži so zaradi vročine popokala stekla na oknih, prav tako je s stropa odpadel omet. Vzrok za požar še ni znan, je pa po vsej verjetnosti do požara prišlo na osebnem vozilu. Gasilcem je pred ognjenimi zublji in dimom uspelo rešiti psička, ki se je v času požara nahajal v kletnih prostorih. Po besedah Potočnika je psiček nepoškodovan. Na kraj so posredovali  tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da so bili danes, okoli 18.30 ure obveščeni o požaru v Viru pri Domžalah. Iz do sedaj še neznanega vzroka je zagorelo v garaži stanovanjske hiše, požar pa se je razširil še na vozilo znamke Fiat punto, ki je bil v garaži in sosednji prostor pralnice.  Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti,  ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi