Požar na Kersnikovi ulici v Domžalah. Je zagorelo zaradi odvržene pirotehnike?

Danes nekaj pred 21. uro so gasilci in policisti prejeli obvestilo, da na Kersnikovi ulici v Domžalah gori v garaži stanovanjske hiše. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro lokalizirali in pogasili ter preprečili njegovo nadaljnje širjenje. Po vsej verjetnosti je vzrok požara odvrženo pirotehnično sredstvo, ki naj bi ga odvrgel neznani storilec.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v garaži stanovanjske hiše na Kersnikovi ulici v Domžalah obveščeni ob 21.57 uri. Ob njihovem prihodu je bil ogenj v garaži, kjer je imel lastnik naloženih več različnih stvari, med njimi tudi lesene plohe, kolesa … že popolnoma razvit, ognjeni zublji pa so zajeli tudi elektro omarico v sosednji garaži, kjer se je nahajalo osebno vozilo. Gasilci so požar hitro lokalizirali in pogasili ter iz garaže iznosili gorljive predmete.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi s požarom povedali, da je bilo na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec po vsej verjetnosti z odvrženim pirotehničnim sredstvom povzročil požar pod nadstreškom. Požar so hitro opazili stanovalci, dokončno pa so ga pogasili gasilci. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli 2000 evrov škode. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Bodi zvezda – ne meči petard!

Če se tej izkušnji ne morete upreti, pirotehnične izdelke uporabljajte vsaj tako, da to drugih ne moti in ne ogroža. Mnogim državljanom je namreč uporaba pirotehničnih izdelkov neprijetna in jim vzbuja strah, nelagodje in občutek nevarnosti! Nepravilna, nepremišljena in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe, nemalokrat je z uporabo povzročena tudi materialna škoda na predmetih in objektih kamor je ta pirotehnika odvržena.

Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar

Tagi