Policisti na Viru pri Domžalah prijeli Romuna, ki je nedovoljeno zbiral prostovoljne prispevke

V preteklosti so se v Domžalah in okolici že večkrat pojavile osebe, ki so na nedovoljen način zbirale prostovoljne prispevke in sicer pod pretvezo, da prostovoljne prispevke zbirajo za humanitarne organizacije. Včeraj se je tuj državljan pojavil na Viru pri Domžalah, kjer je nedovoljeno in na vsiljiv način zbiral prostovoljne prispevke, vendar pa se mu ni izšlo po načrtih. Pri nedovoljenem zbiranju prispevkov so ga zalotili policisti in ga pridržali.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti PP IU Ljubljana včeraj na Viru pri Domžalah pri storitvi prekrška zalotili 24-letnega državljana Romunije, ki je na nedovoljen način zbiral prostovoljne prispevke. Pri sebi je imel plastificirano mapo z napisom: NACIONALNO ZDRUŽENJE ZA INVALIDNE OTROKE IN GLUHONEME USTANAVLJA NACIONALNI CENTER ZA INVALIDNE OTROKE V SLOVENIJI. PODPIS. HVALA Njegovo početje je bilo videti vsiljivo, saj se je postavljal pred mimoidoče in jim vsiljivo ponujal mapo pred obraz, da bi videli vsebino in mu darovali denar.

Policisti so kršitelja pridržali in z obdolžilnim predlogom privedli k sodniku za prekrške, ki mu je izrekel opomin in stransko sankcijo izgona iz države za dobo 6 mesecev. Tujca so policisti odpeljali do mejnega prehoda, kjer je bil odstranjen iz države, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: mariborinfo.com
Tagi