Policija še vedno intenzivno išče Janeza Žnidarja, ki je osumljen umora

Policisti, kriminalisti in specialna enota policije še vedno intenzivno iščejo 39-letnega Janeza Žnidarja, ki ga policija sumi, da je v petek zjutraj pred nekdanjo tovarno Induplati v Zgornjih Jaršah, s strelnim orožjem umoril 37-letno žensko iz Šmarce. Kot so sporočili iz PU Ljubljana, Žnidar nima stalnega bivališča, policija pa ga išče na območju celotne države. Hkrati policisti tudi opozarjajo, da je osumljena oseba lahko oborožena in zato nevarna.

Aktivnosti za njegovo izsleditev so se začele že takoj, ko so ga povezali s kaznivim dejanjem in poteka neprekinjeno že ves čas. Do sedaj so pregledali vse lokacije, ki so bile znane policiji in na katerih bi se osumljena oseba lahko zadrževala. Poleg policistov in kriminalistov pri iskanju osumljenca sodeluje tudi specialna enota policije ter policijski helikopter.

V širši okolici kaznivega dejanja je že ves čas prisotno večje število policistov in kriminalistov, ki intenzivno iščejo osumljenca in morebitne sledi, ki bi jih lahko pripeljale do njega. Danes popoldne pa je nekaj časa tisto območje preletaval policijski helikopter.

Policija naproša vse, ki bi lahko karkoli vedeli, kje se nahaja osumljena oseba, da to takoj sporočijo na eno izmed številk policije: interventno 113, anonimni telefon 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Grega Cotman, PU Ljubljana
Tagi