Poklicni gasilci CZR Domžale iz zaklenjenega avtomobila rešili ujetega dojenčka

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes v Dobu pri Domžalah na pomoč priskočili mladi mamici, ki doživela neljubi dogodek, katerega si v teh dneh noben ne želi, da se mu pripeti. Na zadnji otroški sedež je položila otroka, nato pa tudi sama želela sesti za volan, vendar ji je bilo to preprečeno, saj se ji je pred nosom zaklenil avto, v njem pa je ostal njen štirimesečni otrok, vključno s torbico v kateri so bili avtomobilskimi ključi.

Seveda je bilo potrebno hitro ukrepati, saj se je to dogajalo na parkirišču, pa tudi ura je bila takšna (nekaj po 13. uri), ko sonce pokaže svojo največjo moč. Res je, da danes ni pretirano vroč dan, vendar je za pločevino več kot preveč vsak sončni žarek, sploh če se v njem nahaja majhen otrok. Ker se je njen mož v tistem času nahajal v Ljubljani, je to pomenilo, da bi bilo potrebno rezervne ključe čakati nekaj časa. Ker pa je v takšnih primerih dragocena vsaka minuta, je na pomoč poklicala gasilce.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki je posredovala na kraju, nam je povedal, da so se nemudoma odzvali na klic ter na kraj prispeli zelo hitro. S tehničnim posegom so vstopili v vozilo ter malčka predali mamici, ki si je seveda oddahnila, da se je na koncu skupaj hitro in srečno izteklo. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi