Pod nadvozom avtoceste v Domžalah ponoči zažgali Twinga

Poklicni gasilci CZR Domžale so se danes okrog 9. ure dopoldan na zaprosilo domžalskih policistov odpravili pod nadvoz štajerske avtoceste ob rekreacijski osi ob reki Kamniški Bistrici v Domžalah, kjer se je nahajalo zažgano osebno vozilo, ki naj bi ga neznani storilci zažgali minulo noč. V reki se je nahajalo tudi gorsko kolo in dve različni registrski tablici. Po podatkih policije je bilo vozilo prejšnji večer odtujeno v Domžalah.

Bogdan Potočnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so na kraju iz vode potegnili gorsko kolo in dve različni registrski tablici zažganega vozila, ki se je nahajalo v bližini. Starejše osebno vozilo znamke Renaul Twingo naj bi pogorelo minulo noč, po vsej verjetnosti, da so mu neznani storilci pri tem pomagali, saj naj bi se v vozilu nahajala molotovka. Je pa nočna izmena poklicnih gasilcev po besedah Potočnika včeraj nekaj pred 24. uro prejela poziv Regijskega centra za obveščanje (112), da na avtocesti med Krtino in Domžalami gori osebno vozilo. Poklicni gasilci so se odpravili na intervencijo, kjer pa na tej relaciji niso odkrili gorečega vozila, zato so pregledali še območje avtoceste med Lukovico in Šentjakobom, kjer pa prav tako niso zasledili, da bi gorelo osebno vozilo.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti danes okrog 9. ure obveščeni, da je občan pod nadvozom avtoceste ob sprehajalni poti opazil vozilo, ki je bilo popolnoma uničeno (zgorelo). Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja in zbirali obvestila, kjer je bilo ugotovljeno, da gre za osebno vozilo Renaut Twingo, ki je bilo odtujeno prejšnji večer v Domžalah. Na PU Ljubljana so tudi potrdili, da sta bili v strugi Kamniške Bistrice najdeni dve različni registrski tablici, ki pa do tega trenutka nista beleženi kot odtujeni ali izgubljeni.

Vozilo so policisti po ogledu kraja najdbe vrnili lastniku, s preiskavo odvzema vozila in poškodovanja pa nadaljujejo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi