Po prevračanju traktor na strehi obtičal v drevju, sopotnik utrpel hude poškodbe

Včeraj, okrog 19.45 ure je na Limbarski gori med naseljema Gabrje in Hrastnikom, v občini Moravče, 52-letni voznik s traktorjem, na kateri je imel pripeto prikolico, zapeljal s cestišča, pri tem se je traktor pričel prevračati po strmem bregu in na strehi obtičal okrog štiri metrov nižje v drevju. Njegov 32-letni sopotnik, ki je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe, je med prevračanjem padel s traktorja. Po podatkih policije je v življenjski nevarnosti.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju nesreče posredovala skupaj z gasilci PGD Moravče, nam je povedal, da so bili ob 19.46 uri obveščeni, da je na Limbarski gori med naseljema Gaberje in Hrastnikom voznik traktorja, na katerem je imel pripeto prazno prikolico, zapeljal s cestišča, pri tem pa se je traktor prevračal po strmem bregu in na strehi obtičal okrog pet metrov nižje v drevju, ki je traktor zaustavilo pred nadaljnjim prevračanjem. Sopotnik je med prevračanjem padel s traktorja in poškodovan obležal med traktorjem in prikolico. Gasilci so takoj po prihodu imobilizirali poškodovanega sopotnika, ki je bil pri zavesti, ga naložili na nosila ter z vrvno tehniko potegnili na cestišče in ga predali reševalcem NMP Domžale, ki so ga v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana.

Hribar nam je še povedal, da so gasilci še odklopili akumulator na traktorju, nudili razsvetljavo policistom PP Domžale pri ogledu kraja nesreče, v nadaljevanju pa so na kraju ostali še gasilci PGD Moravče, ki so pomagali pri izvleki traktorja in prikolice.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z nesrečo traktorista povedal, da je po do sedaj zbranih obvestili 52-letni voznik zaradi vožnje preblizu roba zapeljal z vozišča po bregu navzdol, kjer se je traktor prevrnil na bok. Pri tem se je 32-letni potnik na traktorju hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju, njegovo življenja pa je ogroženo. Voznik v nesreči ni bil poškodovan.  Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi