Po čelnem trku s tovornjakom, voznik avta ostal ukleščen v vozilu

Danes, okrog 11. ure je na Zupančičevi ulici v Dobu prišlo do čelnega trčenja tovornega in osebnega vozila. V nesreči je voznik osebnega vozila utrpel poškodbe, ker je ostal ukleščen v vozilu, so ga poklicni gasilci s tehničnim posegom rešili iz vozila ter predali v oskrbo reševalcem.

Luka Pušnik, vodja intervencije I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na Zupančičevi ulici v Dobu obveščeni ob 11.01 uri. Po prvotnem obvestilu naj bi tovorno vozilo zbilo pešca, na kraju pa so ugotovili, da sta trčila tovorno in osebno vozilo. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz osebnega vozila ter posuli cestišče z absorbentom. Poškodovanega voznika osebnega vozila so prevzeli reševalci NMP Domžale in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko sredine vozišča in trčil v nasproti vozečega voznika tovornega vozila. V prometni nesreči se je voznik osebnega vozila lahko telesno poškodoval. Policisti so obema odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pri povzročitelju pokazal rezultat 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal mu je bil odrejen strokovni pregled. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper voznika izveden ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi