Padec mladoletnega kolesarja, osebni vozili trčili v pnevmatiko, ki je ležala na cestišču

Domžalski poklicni gasilci so včeraj zvečer v manj kot pol ure posredovali na dveh intervencijah. Na Kamniški cesti pri železniški postaji v Preserjah pri Radomljah je padel mladoletni kolesar in si pri tem poškodoval nogo iz katere je krvavel, na štajerski avtocesti v predoru Podmilj, v smeri Ljubljane, pa sta dve osebni vozili povozili rezervno pnevmatiko, ki je ležala na voznem pasu. 

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.37 uri obveščeni, da je na Kamniški cesti v Preserjah padel mladoletni kolesar in si poškodoval desno nogo v stegenskem delu ter krvavel. Gasilci so pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu poškodovanega kolesarja do reševalnega vozila. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Po besedah Jeraja, so po končani intervenciji, ko so prispeli na sedež poklicne gasilske enote, prejeli obvestilo, da je v predoru Podmilj v smeri Ljubljane voznica osebnega vozila povozila rezervno gumo, ki je nekomu odpadla iz vozila ter nato obležala na voznem pasu. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posuli cestišče z vpojnimi sredstvi. Skupaj z gasilci ACB Vransko so nato vozilo umaknili na desni vozni pas tunela. Jeraj nam je še povedal, da se je izven tunela nahajalo še eno osebno vozilo, ki je trčilo v pnevmatiko na vozišču in pri tem poškodovalo dve svoji pnevmatiki. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci Darsa.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi