Otrok ostal zaklenjen v avtu, s tehničnim posegom so ga rešili poklicni gasilci

Danes nekaj po 10. uri se je na Ljubljanski cesti v Domžalah pripetil neljubi dogodek. Občanka je na parkirišču ob glavni cesti parkirala svoje vozilo ter izstopila iz njega, le-ta pa se je nato zaklenil, v njem pa je ostal ujet leto in pol star otrok. Občanki so na pomoč pristopili mimoidoči, ki pa ji niso mogli pomagati. Da se je vse izteklo srečno, so poskrbeli poklicni gasilci CZR Domžale, ki so v zelo kratkem času po pozivu prispeli na kraj in s tehničnim posegom otroka rešili iz zaklenjenega vozila ter ga nato predali materi.

Milan Peterca, vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili danes ob 10.09 uri obveščeni, da se v zaklenjenem vozilu na parkirišču Ljubljanske ceste 82 v Domžalah, nahaja majhen otrok, občanka pa ne more do njega. Gasilci so takoj po prihodu s tehničnim posegom hitro odprli vozilo ter prestrašenega malčka predali materi. Da so malčka potolažili, so mu izročili plišastega medvedka. Poklicni gasilci so se pred kratkim »kadrovsko« okrepili z novimi sodelavci, ki imajo na intervencijah posebno nalogo. Plišasti medvedki se s poklicnimi gasilci vozijo v intervencijskih vozilih in pomagajo pri tolažbi otrok, ki so udeleženi ali pa prisotni kot priče v raznih nesrečnih dogodkih.

Peterca nam je še povedal, da je občanka ob neljubem dogodku odreagirala hitro in prisebno ter poklicala na pomoč gasilce, ki so poskrbeli, da je bil otrok hitro izven zaklenjenega avtomobila. Sončno in toplo vreme, ki smo ga deležni zadnje dni, hitro segreje pločevino avtomobila, kar pa je lahko nevarno za tistega, ki ostane ujet v njem. Prav tako pri tehničnem posegu – odpiranju avta ni bila povzročena nobena škoda. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Konec dober, vse dobro!

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi