Ognjeni zublji popolnoma uničili električni avto

Danes, nekaj minut po 15. uri je v bližini naselja Videm pri Lukovici zagorelo električno osebno vozilo. Na kraju so posredovali gasilci PGD Lukovica in CZR Domžale, ki so požar vozila hitro pogasili, je pa vozilo popolnoma uničeno, saj je bilo vozilo ob prihodu gasilcev že popolnoma v ognju.

Martin Juteršek, namestnik vodje II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 15.09 uri obveščeni, da je na gozdni poti med Vidmom in Praprečem pri Lukovici prišlo do požara električnega vozila Smart fortwo. Voznik, ki se je peljal po gozdni poti, je med vožnjo opazil, da se iz vozila kadi, zaradi česar je zapeljal na travnik, kjer so nato vozilo zajeli ognjeni zublji. Gasilci so na kraju, pred njihovim prihodom so bili tam že prisotni gasilci PGD Lukovica, požar pogasili z gasilsko peno. Je pa ogenj vozilo popolnoma uničil.

Juteršek nam je še povedal, da so po intervenciji na kraju ostali gasilci PGD Lukovica, ki so vozilo postavili v traktorsko prikolico napolnjeno z vodo in na ta način ohlajali baterijo vozila. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi