Nočna kronika: Polno zaposlena nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale

Nočna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki jo vodil Bogdan Potočnik, je bila minulo noč polno zaposlena. Ob 19.30 uri so skupaj z gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica iz dimnika reševali ujeto sovo, o čemer smo včeraj zvečer že poročali na našem portalu, okrog 21.20 ure so posredovali na prometni nesreči dveh osebnih vozil na Savski cesti v Domžalah, v kateri je povzročitelj utrpel lažje telesne poškodbe, alkotest pri njem pa je pokazal pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V nočnem času so gasilci morali posredovati še dvakrat in sicer so v stanovanjsko-poslovnem objektu SPB-1 v Domžalah s tehničnim posegom odpirali vrata dveh stanovanj.

Klicu na pomoč nebogljene sove, ki je ostala ujeta v dimniku stanovanjske hiše na Račnem vrhu, so se ob 19.30 uri odzvali poklicni gasilci CZR Domžale in domači gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica. Po besedah Bogdana Potočnika, vodje IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, so ujeto sovo uspeli hitro rešiti skozi vratca dimnika, saj je padla na dno. V nadaljevanju so jo položili v posebno kletko ter poklicali zavetišče za živali. Tamkajšnji uslužbenci so jo bodo prevzeli in pregledali, če je pri padcu utrpela kakšne poškodbe. Če bo z njo vse dobro, bo kmalu ponovno poletela v svobodo.

Uspešno izvedena reševalna akcija sove, ki je padla v dimnik stanovanjske hiše na Račnem vrhu.

Po uspešni reševalni akciji sove, ki je na Račnem vrhu ostala ujeta v dimniku stanovanjske hiše, so ob 21.20 uri poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da je na Savski cesti v Domžalah, smeri Dragomlja, pršilo do naleta dveh osebnih vozil. Po besedah Potočnika so po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter počakali do prihoda policistov PPP Ljubljana. V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe in bila s strani reševalcev NMP Kamnik prepeljana v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je po sedaj zbranih obvestilih do nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo voznice pred njim. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. V postopku je bil povzročitelj preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Komaj dobro so zaključili to intervencijo, so nekaj pred 22. uro prejeli obvestilo, da se na Ljubljanski cesti 84 v Domžalah stanovalec ne odziva na telefonske klice soproge. Gasilci so v prisotnosti policistov PP Domžale odprli vrata ter ugotovili, da se stanovalec nahaja doma, predvsem pa, da je z njim vse vredu. Nekaj po 2. uri zjutraj pa se morali gasilci ponovno napotiti v stanovanjsko-poslovni objekt SPB-1, tokrat na hišno številko 80, kjer so morali ravno tako odpirati vrata, saj je starejša stanovalka padla s postelje ter obležala na tleh. Gasilci so v nadaljevanju reševalcem NMP Domžale pomagali pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi