Nevarna igra z ognjem: Ponoči spet goreli komunalni zabojniki

Poklicni gasilci CZR Domžale so morali okrog 1. ure zjutraj posredovati na Ljubljanski cesti 85 v Domžalah, kjer so ponovno goreli komunalni zabojniki za odpadke. Gre že za tretji požar komunalnih zabojnikov v zadnjih petih nočeh, od tega je dvakrat do požara prišlo na isti lokaciji.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru komunalnih zabojnikov na Ljubljanski cesti 85 v Domžalah obveščeni ob 1.03 uri zjutraj. Že pred njihovim prihodom so požar na zabojnikih z ročnim gasilnim aparatom pričeli gasiti policisti PP Domžale, dokončno pa so jih pogasili gasilci. Potočnik nam je še povedal, da sta zagorela dva zabojnika in sicer eden na lokaciji, kjer je prišlo do požara pred petimi dnevi, eden zabojnik pa je gorel v bližini Slaščičarne Lenček. Na srečo do polno razvitega požara na zabojnikih ni prišlo, je pa ogenj uničil dva zabojnika za odpadni papir.

Trije zaporedni požari komunalnih zabojnikov na skorajda istih lokacijah, do katerih je prišlo v približno enakih nočnih urah, kaže na to, da imamo opravka s požigalcem. Poleg tega, da zaenkrat še neznani storilec s takšnimi dejanji uničuje tujo lastnino, povzroča tudi splošno nevarnost, saj se ob požaru komunalnih zabojnikov razvije zelo visoka temperatura, zaradi česar lahko ognjeni zublji poleg zabojnikov pogoltnejo vse kar je v bližini. Ob požaru komunalnih zabojnikov minuli petek, je ogenj poškodoval osebno vozilo parkirano v neposredni bližini gorečih zabojnikov.

Občane pozivamo, da naj bodo pozorni na morebitne sumljive osebe, ki se kljub veljavnemu vladnemu odloku o omejitvi gibanja ljudi med 21. in 6. uro, v zavetju noči potikajo naokoli in zadržujejo v bližini komunalnih zabojnikov. V takšnem primeru naj pokličejo na telefonsko številko 113. Igra z ognjem ni hec, zato je prav, da se storilca čim prej izsledi, da za svoje početje odgovarja pred pristojnimi institucijami.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi