Na Župančičevi ulici v Domžalah ponoči gorelo osebno vozilo

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je imela minulo noč dve intervenciji. Nekaj minut pred 19. uro so prejeli obvestilo, da je na cesti med naseljema Krašnja in Krajno Brdo padel motorist in se poškodoval, po prihodu na kraj pa tam ni bilo več ne motorista in ne motorja. Nekaj minut pred 1.30 uro je na dvorišču stanovanjske hiše na Župančičevi ulici v Domžalah zagorelo osebno vozilo. Že pred prihodom gasilcev je požar pogasil policist in s tem preprečil, da bi se požar razširil na bližnji objekt, drugi policist pa je medtem poskrbel za umik stanovalcev objekta. Po do sedaj zbranih podatkih policije, je požar na vozilu z vnetljivo snovjo povzročil neznani storilec.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.45 uri obveščeni, da je na cesti med naseljema Krašnja in Krajno Brdo v občini Lukovica padel motorist in se poškodoval. Po prihodu na kraj, posredovali so tudi gasilci PGD Blagovica, tam ni bilo več ne motorista in ne motorja. Naj bi pa policisti motorista izsledili naknadno, saj je zaradi poškodb sam poiskal pomoč v UKC Ljubljana.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o padcu motorista na cesti od Krašnje proti Krajnemu Brdu. Ob prihodu policistov na kraj tam ni bilo udeleženca v nesreči: “Z zbiranjem obvestil je bil motorist nato izsleden, policisti pa so ugotovili, da je 24-letni motorist z motorjem vozil po gozdu, kjer je padel, ter po brežini zdrsel na omenjeno cesto. Pri tem ni nosil čelade in se je lažje poškodoval. Po padcu je kraj zapustil, nato pa zaradi poškodb iskal zdravniško pomoč v UKC Ljubljana. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola in v naravnem okolju, kjer je vožnja prepovedana. Izdan mu je bil plačilni nalog.”

Ob 1.26 uri so gasilci prejeli obvestilo, da je na dvorišču stanovanjske hiše na Župančičevi ulici v Domžalah zagorelo osebno vozilo znamke Peugeot 206 SW. Že pred prihodom gasilcev so požar z ročnimi gasilnimi aparati pogasili policisti PP Domžale. Je pa ogenj po besedah Jeraja vozilo uničil. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Domžale-mesto.

“Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z vnetljivo snovjo povzročil požar na vozilu, ki ga je pogasil policist in s tem preprečil, da bi se požar razširil na bližnji objekt. Drug policist je med gašenjem poskrbel za umik stanovalcev bližnjega objekta. V požaru je nastalo za okoli 2000 evrov materialne škode,” nam je povedala Aleksandra Golec. Policisti z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca še nadaljujejo in bodo o vseh okoliščinah kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi