Na Želodniku trčila osebno vozilo in motorist, ki je v nesreči utrpel hujše poškodbe

Danes nekaj po 14.30 uri je na regionalni cesti Lukovica – Domžale, v križišču na Želodniku prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in motorist. Slednji je v nesreči utrpel hujše telesne poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je posredovala na kraju dogodka, nam je povedal, da so bili o nesreči motorista in osebnega vozila v križišču na Želodniku obveščeni ob 14.43 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri imobilizaciji in zaustavitvi krvavitve za radi zunanjega zloma golenice. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še očistili cestišče razlitih tekočin. V nesreči je bil motor popolnoma uničen, prav tako je bilo močno poškodovano osebno vozilo. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale. Zaradi nesreče je bil nekaj časa močno oviran promet.

S Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili nekaj pred 15. uro obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v semaforiziranem križišču v Želodniku, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je motorist v križišču odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi