Na Viru ukradla avto, v Lukovici gorivo, nato pa bežala pred policisti. Beg se je končal pod Šumberkom

Krajan Vira je bil izredno presenečen, ko je v sredo, 18. aprila 2018, zgodaj zjutraj pogledal na svoje dvorišče, na katerem bi moral stati njegov jekleni konjiček, pa ga ni bilo tam. Sredi noči so mu ga odtujili nepridipravi in se z njim podali na nočno vožnjo, ki pa se je kmalu končala. Po podatkih Policije, ki so do informacije o ukradenem vozilu prišli na podlagi drugega kaznivega dejanja, ki ga je izvršil voznik ukradenega vozila, ob njem pa je bil še sopotnik, je neznani voznik na bencinskem servisu v Lukovici natočila gorivo, pri tem pa pozabil plačati ter s kraja naglo odpeljal. Kmalu so ga opazili policisti, ki so vozilo poskušali zaustaviti, vendar voznik ni zaustavil vozila, temveč je z vožnjo nadaljeval proti Preserjam ter nato proti Domžalam, lov pa se je končal pod Šumberkom, kjer sta storilca zbežala iz vozila. Policisti so kmalu enega mladoletnika prijeli, medtem ko je voznik s kraja pobegnil. Pri begu iz vozila, voznik ni pravilno zavaroval vozila, tako da je osebni avtomobil zapeljal vzvratno in z zadnjim desnim delom trčil v vrata službenega policijskega vozila.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti v sredo, 18. aprila 2018, nekaj pred 2. uro zjutraj zaznali, da je neznanec z osebnim vozilom znamke Alfa Romeo na bencinskem servisu
Lukovica točil gorivo in brez plačila s kraja naglo odpeljal. Policisti so vozilo poskušali zaustaviti,vendar voznik na večkratne predpisane znake policistov ni hotel ustaviti. Voznik je pospešil vožnjo in zapeljal v nasprotno smeri vključevalne ceste na počivališče,v naselje Preserje in naprej preko naselij proti Domžalam. V Domžalah je zapeljal na makadamsko pot proti vodnemu zajetju Šumberk ter po približno 300 m vožnje z vozilom v klancu ustavil, voznik in potnik pa sta zbežala iz vozila. Med omenjeno vožnjo je voznik večkrat grobo kršil cestno prometne predpise, zato bodo policisti v tem delu nadaljevali z zbiranjem obvestil tudi v smeri morebitnih sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Hkrati ob  begu iz vozila, voznik vozila ni pravilno zavaroval, tako da je osebni avtomobil zapeljal vzvratno in z zadnjim desnim delom  trčil v vrata službenega vozila. Policisti so kmalu enega mladoletnika prijeli, medtem ko je druga oseba (voznik) s kraja pobegnil.Z zbranimi obvestili so policisti med postopkom ugotovili, da je bilo omenjeno vozilo Alfa Romeo pred tem odtujeno lastniku na Viru pri Domžalah.

Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo v zvezi sumov kaznivih dejanja Velike tatvine, Tatvine in Nevarne vožnje v cestnem prometu. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Smo pa še uspeli izvedeti, da naj bi storilca po tatvini vozila med vožnjo iz vozila odvrgla otroški sedež, ki je bil nameščen v zadnjem delu vozila. Na srečo je otroški sedež pri Kinološkem društvu v Domžalah našel občan, ki je zasledil obvestilo oškodovanca na njegovem facebook profilu in poskrbel, da je ga oškodovanec dobil nazaj. Prav tako je oškodovanec dobil nazaj tudi svoje osebno vozilo, ki pa bo ga bodo morali sedaj v roke prijeti avtomehaniki in avtokleparji, kar pa seveda ne bo zastonj.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi