Na Ulici Antona Skoka v Domžalah zagorelo v zapuščenem lesenem skladišču

Danes okrog po 19. ure je prišlo do požara v  zapuščenem lesenem skladišču na Ulici Antona Skoka v Domžalah, ki se nahaja na prostoru nekdanjega Slovenijalesa. Na kraju požara so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so požar hitro pogasili in preprečili, da bi ognjeni zublji pogoltnili leseno skladišče.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v zapuščenem skladišču na Ulici Antona Skoka v Domžalah obveščeni ob 19.05 uri. Takoj po prihodu so se skupaj z gasilci PGD Domžale mesto lotili notranjega napada, kjer je gorelo približno deset kvadratnih metrov lesene stene skladišča, ogenj pa je zajel tudi dve PVC cisterni, ki sta bili hranjeni v skladišču. Po besedah Potočnika je ogenj ob njihovem prihodu zajel tudi tramove ostrešja. Gasilcem je s hitrim posredovanjem uspelo požar pogasiti in preprečiti, da bi se ogenj razširil na celotno skladišče. Vzrok požara še ni znan, na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Omenjeno skladišče je drugače zapuščeno, v njej pa je bilo v času požara samo nekaj lesenih desk in dve PVC cisterni, ki ju je ogenj popolnoma uničil. Gasilci so v ognju poškodovane deske in PVC cisterni iznosili iz prostora, kjer so jih dokončno pogasili. Sreča v nesreči je bila tudi ta, da so očividci pravočasno opazili ogenj in to takoj javili gasilcem.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi