Na Sveti Trojici prišlo do gozdnega požara

Danes, nekaj minut pred 8.30 uro je v naselju Sveta Trojica v občini Domžale prišlo do gozdnega požara in sicer je zagorela podrast. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Žeje-Sveta Trojica, ki so požar hitro pogasili in preprečili, da bi se ogenj širil naprej.

Tomaž Kovač, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o gozdnem požaru v naselju Sveta Trojica obveščeni ob 8.22 uri dopoldan. Na intervencijo so aktivirali tudi domače gasilsko društvo PGD Žeje-Sveta Trojica. Gasilci so požar podrasti na površini okrog 60 kvadratnih metrov hitro pogasili ter preprečili, da bi se ogenj širil naprej. Vzrok požara še ni znan, na kraju pa so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Ob tej priložnosti je Kovač opomnil, da je daljše obdobje suhega vremena ustvarilo pogoje za povečano možnost nastanka požarov v naravnem okolju. Ker se je v zadnjih dneh število požarov v naravnem okolju povečalo, je Uprava RS za zaščito in reševanje z dnem, 14. marcem 2022, razglasila veliko požarno ogroženost na območju celotne države.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi