Na Savski cesti v Domžalah kljub prepovedi kurili v naravi. Zaradi prijave o požaru na nogah gasilci in policisti

Danes, nekaj po 19.30 uri je bil Regijski center za obveščanje (112) s strani občana obveščen, da je na Savski cesti v Domžalah prišlo do požara v naravi. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto, ki so po prihodu ugotovili, da je občan požigal odpadno vejevje in dračje. So pa gasilci zaradi velike požarne ogroženosti goreče vejevje in dračje pogasili.

Milan Peterc, vodja intervencije nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 19.39 uri obveščeni o požari v naravi na Savski cesti v Domžalah. Na kraju so ugotovili, da je občan požigal odpadno vejevje in dračje in da nevarnosti za širjenje ni bilo, saj sta okolico požarišča obdajala njiva in visok travnik. Zaradi velike požarne ogroženosti, ki je bila razglašena meseca marca in je še vedno v veljavi, so gasilci goreče vejevje, dračje in drevesne panje na površini okrog 150 kvadratnih metrih pogasili. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so občanu zaradi kurjenja v času razglašene velike požarne ogroženosti izdali plačilni nalog.

Kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti, je širom po Sloveniji v zadnjih dneh prišlo do več požarov v naravi, tudi zaradi nedovoljenega kurjenja v naravnem okolju. V večini primerov je bilo po podatkih policije ugotovljeno, da je do požarov prišlo pri sežiganju vejevja in drugega materiala pri različnih spomladanskih opravilih, posledično pa je to pomenilo uporabo interventnih služb, predvsem gasilcev in policistov.

Prav gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja korona virusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivamo vse na pazljivost pri opravilih v naravi.

Gasilci prejeli obvestilo, da se na Krožni cesti v Domžalah sproščajo plini

Poklicni gasilci CZR Domžale so kakšno uro pred intervencijo na Savski cesti posredovali na Krožni cesti v Domžalah, saj je bila dana prijava, da se iz kletke v kateri se nahajajo plinske jeklenke, sproščajo plini. Gasilci so po besedah Matjaža Mahkovca iz CZR Domžale na kraju opravili meritve, ki niso pokazale sproščanje plinov. Je bilo pa ugotovljeno, da so v bližnji delavnici uporabljali kompresor, kar je prestrašilo soseda, saj je mislil, da “piha” iz kletke, v kateri se nahajajo plinske jeklenke. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi