Na Rovah zagorelo v dimniku krušne peči

Danes ob 7.30 uri zjutraj je Regijski center za obveščanje (112) prejel obvestilo, da je prišlo do požara v stanovanjskem objektu na Rovah. Na intervencijo so bili napoteni poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Rova in PGD Radomlje, ki so na kraju ugotovili, da je prišlo do požara v dimniku krušne peči, ki so ga hitro pogasili ter nato še očistili dimniško tuljavo.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru objekta na Kolovški ulici na Rovah obveščeni ob 7.30 uri. Ker po prvih informacijah ni bilo točno jasno, za kakšno vrsto požara gre, so aktivirali še domače gasilce PGD Rova in PGD Radomlje. Na kraju so ugotovili, da je prišlo do požara v dimniku krušne peči, ki so ga hitro pogasili, dimnik ohladili, očistili dimniško tuljavo ter s termovizijsko kamero pregledali objekt. Lastniku stanovanja so odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Kurilni sezone še ni konec, zato v izogib dimniškim požarom velja opozoriti, da je potrebno redno skrbeti za vzdrževanje kurilnih naprav in strokovno čiščenje dimnikov, saj s tem poskrbite, da je sezona kurjenja varna.

Ob tej priložnosti velja tudi spomniti, da je Uprava za zaščito in reševanje na območju celotne države razglasila veliko požarno ogroženost. Daljše obdobje suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena je namreč že ustvarilo pogoje za povečano možnost nastanka požarov v naravnem okolju na območju celotne države. Več o tem si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Na območju celotne države razglašena velika požarna ogroženost

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi