Na Rodici voznik z osebnim vozilom zbil voznika električnega skiroja

Danes, nekaj minut pred 19.30 uro je na Kamniški cesti na Rodici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in voznik električnega skiroja Segway. Slednji je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev prepeljan v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči osebnega vozila in voznika električnega skiroja, ki se je pripetila na zavarovanem prehodu prehodu za pešce pri deteljici na Rodici, obveščeni ob 19.21 uri. Na kaj so prispeli v štirih minutah po pozivu. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovanemu vozniku skiroja do prihoda reševalcev NMP Domžale, katerega so oskrbeli in v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Gasilci so nato še s tehničnim posegom izpod osebnega vozila izvlekli poškodovan električni skiro. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

V zvezi s prometno nesrečo na Rodici nam je Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana pojasnila, da je voznik osebnega vozila na prehodu za pešce izsili prednost vozniku električnega skiroja. Voznik električnega skiroja je v nesreči padel po vozišču, ter se pri tem lažje poškodoval. Vozniku osebnega vozila je bil izdan plačilni nalog, prav tako bo izdan plačilni nalog vozniku skiroja, ki je vozil po površini, ki ni namenjena vožnji tovrstnih vozil (prehod za pešce).

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Tagi