Na Rodici voznik podrl prometni znak in hidrant, voda zalila bližnjo hišo

Včeraj nekaj po 20.30 uri je na Miševi ulici na Rodici 23-letni voznik, ki je z osebnim vozilom trčil v prometni znak, ki označuje naselje, v hidrant in živo mejo, povzročil kar nekaj nevšečnosti, saj je zaradi podrtega in izruvanega hidranta iz vodovodnega omrežja začela iztekati večja količina vode, ki je zalila kletne prostore bližnje stanovanjske hiše. Voznik je po trku odpeljal naprej, vendar njegova pot ni trajala dolgo, saj je bil s pomočjo obvestila občana kmalu izsleden. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi iztekanja vode in sanacije hidranta, je bilo tisto območje nekaj časa brez vode.

Matjaž Hribar, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči in poplavljeni kleti stanovanjske hiše na Miševi ulici na Rodici obveščeni ob 20.34 uri. Gasilci so iz poplavljene kleti prečrpali večjo količino vode, delavci JKP Prodnik pa so zaradi iztekanja vode zaprli vodo ter v nadaljevanju sanirali hidrant. Zaradi odpravljanja posledice škode na hidrantu, je bilo tisto območje nekaj časa brez vode.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so policisti Policisti Policijske postaje Domžale včeraj zvečer obravnavali prometno nesrečo na Rodici, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila BMW. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče so ugotovili, da je 23-letni voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v živo mejo, hidrant in prometni znak, ki označuje naselje, po prometni nesreči pa kraj zapustil, ne da bi nudil podatke. Zaradi poškodovanega hidranta je iztekala voda, ki je pričela zalivati bližnjo stanovanjsko hišo. Policisti so voznika s pomočjo obvestila občana izsledili v bližini, pri čemer je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l). V prometni nesreči je nastalo za okoli 17.000 evrov skupne materialne škode. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi