Na Rodici trčila tri osebna vozila, nosečo voznico v šoku prepeljali v bolnišnico

Danes nekaj po 7. uri zjutraj je na regionalni cesti Domžale-Kamnik v naselju Rodica prišlo do naleta treh osebnih vozil. Reševalci NMP ZD Domžale so eno osebo prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bil nekaj časa tam močno oviran promet.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči treh osebnih vozil v naselju Rodica, v bližini železniške postaje, obveščeni ob 7.15 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter pomagali reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi noseče voznice, ki je ob nesreči doživela šok, nahajala pa se je v tretjem vozilu, ki je bilo v nesreči tudi najbolj poškodovano. Reševalci so voznico prepeljali v UKC Ljubljana, po naših neuradnih informacija pa naj ne bi utrpela hujših poškodb, je pa tam ostala na opazovanju. Gasilci so nato še očistili cestišče razlitih motornih tekočin ter po končanem ogledu policistov PP Domžale, s cestišča odstranili vozila.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam v zvezi z nesrečo povedali, da so policisti po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da 45-letna voznica osebnega vozila ni vozila na zadostni razdalji od vozil pred njo, zaradi česar je prišlo do naletnega trčenja v vozili pred njo. V trčenju sta bila udeležena še 53 in 45-letna voznika osebnih vozil.  45-letnica je bila v nesreči lažje telesno poškodovana. S kraja je bila odpeljana v KC Ljubljana. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri vseh udeležencih negativen. V nesreči je nastalo za okoli 3000 evrov materialne škode. Po vseh zbranih ugotovitvah sledi ustrezen ukrep.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi