Na regionalni cesti pri Kompoljah v nesreči umrl voznik osebnega vozila

Danes nekaj po 14. uri popoldan je v naselju Kompolje v občini Lukovica prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo, voznik pa je umrl na kraju nesreče. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in policisti.

Vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale Jani Jeraj, nam je povedal, da so bili na regionalni cesti Domžale-Trojane pri odcepu za Koreno v naselju Kompolje v občini Lukovica, obveščeni danes ob 14.19 uri popoldan. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri reanimaciji voznika, ki pa je umrl na kraju nesreče. Na intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale.

Predstavnica PU Ljubljana za odnose z javnostmi Maja Ciperle Adlešič, nam je povedala, da je bili policisti PU Ljubljana danes okoli 14.15 ure obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na regionalni cesti Domžale – Trojane, v bližini odcepa za Koreno. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja je ugotovljeno, da je 56-letni voznik osebnega vozila znamke Renault Clio vozil iz smeri Trnjave proti Krašnji ter v bližini odcepa za Koreno zapeljal na nasprotno smerno vozišče, od tu pa na travnato nabrežino, kjer je trčil v drevo. Po trčenju se je vozilo prevrnilo, 56- letni voznik je umrl na kraju nesreče.

Policisti z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin same nesreče nadaljujejo. Več bo znanega po opravljeni obdukciji (ko bo tudi znan vzrok smrti) na ISM v Ljubljani, je dodala Ciperle Adlešičeva.

Zaradi prometne nesreče je bila dlje časa zaprta regionalna cesta pri Kompoljah.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi