Na prehodu trčil v tri pešce

Danes, nekaj minut čez 18.30 uro je na Ljubljanski cesti v Domžalah, v bližini Policijske postaje Domžale, voznik z osebnim vozilom trčil v tri osebe, ki so prečkale prehod za pešce. Pešci na srečo niso utrpeli hujših poškodb.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 18.37 uri obveščeni, da je na Ljubljanski cesti v Domžalah voznik z osebnim vozilom trčil v tri pešce, ki so prečkali prehod. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč pešcem do prihoda reševalcev NMP Domžale. Pešci, šlo naj bi za dve odrasli osebi in otroka, na srečo niso utrpeli hujših poškodb. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je po do sedaj zbranih obvestilih do prometne nesreče prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcem na prehodu za pešce. Pri tem so se vsi trije pešci lažje poškodovali. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.70 mg/l alkohola v litru izdihanega. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi