Na OŠ Rodica voda poplavila učilnice, na avtocesti gorelo v kabini vozila, ki je bilo pred tem ukradeno

Poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Domžale-mesto so bili minulo noč zelo zaposleni, saj so bili bo 1.42 uri obveščeni, da je na Osnovni šoli Rodica voda zalila več prostorov šole, ob 2.13 uri pa so prejeli obvestilo, da na štajerski avtocesti med Domžalami in Šentjakobom gori v kabini osebnega vozila. Vozilo je bilo po podatkih policije zapuščeno, saj voznika ali drugih oseb ni bilo na kraju, pred tem pa naj bi bilo odtujeno v okolici Domžal.

Matjaž Korošec, vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 1.42 uri obveščeni, da je voda zalila več prostorov na OŠ Rodica. Po prihodu na kraj so gasilci ugotovili, da je zaradi počene vodovodne cevi v eni izmed učilnic, voda zalila dve učilnici, hodnik in kabinet v prvem nadstropju. V nadaljevanju so ugotovili, da je zaradi poplavljenih prostorov, voda udarila še skozi strop, zaradi česar je bilo poplavljenih tudi nekaj prostorov v pritličju stavbe. Skupaj z gasilci PGD Domžale-mesto so zaprli dovod vode ter v nadaljevanju z vodnim sesalcem posesali vodo.

Prav tako so po besedah Korošca o dogodku obvestili pristojne na šoli, na kraj pa je prispel hišnik ter tudi dve čistilki, ki so pomagali očistiti prostore, da je lahko zjutraj začel pouk. Zaradi poplavljenih prostorov in iztekanja vode skozi strop (voda je zalila tudi nekaj šolskih aparatur, električno napeljavo, luči …), je nastala večja materialna škoda. Da se v prostorih šole dogaja nekaj nenavadnega, je opazil varnostnik med kontrolo, ki je v nadaljevanju obvestil Regijski center za obveščanje (112). Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

(Foto: PGD Domžale-mesto)

Komaj dobro so gasilci pričeli s sanacijo zalitih prostorov na OŠ Rodica, pa so ob 2.13 uri prejeli obvestilo, da je na štajerski avtocesti med Domžalami in Šentjakobom zagorelo v notranjosti osebnega vozila znamke Opel Astra. Po besedah Korošca se je tja odpravila ena ekipa gasilcev CZR Domžale in ena ekipa gasilcev PGD Domžale-mesto s cisterno. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj dogodka ter v nadaljevanju hitro pogasili požar, ki je zajel notranjost vozila. Prav tako so razsvetljevali kraj dogodka. Korošec nam je še povedal, da je bilo vozilo parkirano na odstavnem pasu, dim, ki se je valil iz vozila pa je opazil mimo vozeči voznik, ki je takoj nato obvestil Regijski center za obveščanje. Zaradi požara je v notranjosti vozila nastala materialna škoda, predvsem na sedežih. Na kraj je bila ob prijavi napotena tudi Gasilska brigada Ljubljana, vendar pa njeno posredovanje ni bilo potrebno.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili danes nekaj po 2. uri obveščeni o požaru na vozilu na štajerski avtocesti, pred izvozom Šentjakob v smeri Ljubljane. Vozilo je bilo zapuščeno, voznika ali drugih oseb ni bilo na kraju. Gasilci so požar pogasili. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo v kabini vozila, vzrok pa še ni znan. Vozilo naj bi bilo pred tem odtujeno v okolici Domžal. Policisti glede dogodka še zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

(Foto: CZR Domžale)

Zaradi požara v vozilu je bil nekaj časa zaprt vozni pas. Kljub intervencijskim vozilom ter signalizaciji, ki jo je postavil Dars zaradi izrednega dogodka na avtocesti, pa je Korošec izpostavil, da velika večina voznikov, ki so se približevali kraju dogodka, ni zmanjšala hitrost, ampak je z nezmanjšano hitrostjo zdrvela mimo, zaradi česar so v nevarnost spravljali vse, ki so bili na intervenciji. Zato ni odveč opozorilo, da je ob prometnih nesrečah in drugih izrednih dogodkih potrebno upoštevati signalizacijo interventnih enot in Darsa seveda zmanjšati hitrost.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale, PGD Domžale-mesto

Komentarji uporabnikov
Tagi