Na Mengeškem polju trčili voznici, ena oseba utrpela poškodbe

Včeraj, nekaj minut čez 18. uro je na regionalni cesti Mengeš-Kamnik prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi voznici kombija in osebnega vozila. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev NMP Domžale prepeljana v UKC Ljubljana.

Na kraju prometne nesreče, ki se je pripetila na Mengeškem polju, v bližini odcepa za Drnovo, so posredovali gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja na vozilih, vršili zaporo ceste in preusmerjali promet ter pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila v nadaljevanju prepeljana v UKC Ljubljana. Na kraju so pregledali tudi ostale udeležence prometne nesreče. Gasilci so nato še počistili cestišče ter pomagali avtovleki pri nalaganju poškodovanih vozil. Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale in PPP Ljubljana. Zaradi nesreče je bila cesta Mengeš-Kamnik dlje časa zaprta za ves promet, obvoz pa je potekal preko Drnovega.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal, da je do nje prišlo, ker je voznica kombija pri vključevanju iz poljske poti v promet na prednostno cesto, odvzela prednost voznici, ki je vozila po njej v smeri Kamnika. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženke. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: PGD Mengeš

Tagi