Na Mengeškem polju čelno trčili osebni vozili, poškodovana voznica ostala ukleščena v vozilu

Danes nekaj pred 11. uro je Mengeškem polju prišlo do čelnega trčenja dveh osebnih vozil. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe, od tega je ena oseba ostala ukleščena v vozilu, le-to so gasilci iz vozila rešili s tehničnim posegom.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o čelnem trčenju med osebnima voziloma Renault 5 in Mazdo CX3 na cesti med Rodico in Mengšem obveščeni ob 10.45 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na cestišču in s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno voznico. Skupaj z gasilci PGD Mengeš in PGD Kamnik so poškodovano voznico iznesli iz vozila in imobilizirali ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP ZD Domžale. V nesreči se je poleg voznice poškodovala še ena oseba. Obe poškodovani osebi so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo povedali, da so policisti z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznica (68) osebnega avtomobila vozila po lokalni cesti iz smeri Domžal proti Mengšu in zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljala čez sredinsko črto na nasprotno smerno vozišče in trčila v vozilo 71-letne voznice, ki je pripeljalo pravilno iz nasprotne smeri. V nesreči sta potnik v njenem vozilu in voznica zadobila lahke telesne poškodbe in bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi