Na Ljubljanski cesti v Domžalah med delom predrli plinsko cev. Zaradi uhajanja plina izvedli evakuacijo in zaprli območje

Danes nekaj po 17. uri so delavci na dvorišču stanovanjske hiše na Ljubljanski cesti v Domžalah z delovnim strojem med gradbenimi deli poškodovali plinsko cev, zaradi česar je začel uhajati zemeljski plin. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in policisti PP Domžale, ki so izvedli evakuacijo dveh stanovanjskih hiš ter zavarovali okolico, za promet pa je bil nekaj časa zaprt tudi del Ljubljanske ceste v obe smeri.

Jani Jeraj, vodja I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o dogodku obveščeni ob 17.07 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj dogodka, izvedli evakuacijo petih oseb iz dveh stanovanjskih hiš ter s policisti zaprli tudi del Ljubljanske ceste v obe smeri. Gasilci so zaprli dotok plina in zaščitili poškodovano cev ter s tem preprečili uhajanje plina. Na kraju so posredovali tudi delavci podjetja Petrol plin, ki so sanirali poškodovano cev. Po prenehanju nevarnosti, so cesto ponovno odprli za ves promet, prav tako so se stanovalci lahko vrnili na domove.

Ob tej priložnosti velja opozoriti na to, da kar nekaj posameznikov, nekateri celo z otroci, ni upoštevalo zapore, saj so želeli prečkati zaprto območje, kar je zelo neodgovorno, območje pa je bilo zaprto zaradi preteče nevarnosti.

Je bila pa to že danes že tretja intervencija dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale. Po besedah Jeraja so poklicni gasilci posredovali še na dveh manjših prometnih nesrečah. Prva se je pripetila zjutraj okrog 6. ure na štajerski avtocesti med Trojanami in Blagovico, kjer je prišlo do naleta treh osebnih vozil, druga pa nekaj po 13.30 uri v naselju Drtija v občini Moravče, kjer je prišlo do naleta dveh osebnih vozil. V tej nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi