Na Ljubljanski cesti v Domžalah čelno trčili osebni vozili, ena oseba utrpela poškodbe

Danes okrog 21.30 ure je na Ljubljanski cesti v Domžalah prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, policisti PP Domžale in reševalci NMP ZD Domžale, ki so eno poškodovano osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Jani Jeraj, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh osebnih vozil na Ljubljanski cesti v Domžalah (v bližini gostilne Keber) obveščeni danes ob 21.30 uri. V nesreči sta bila udeležena voznika Škode Oktavie in Citroena Saxo. Gasilci so tako po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilih ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega voznika, katerega so nato prepeljali v UKC Ljubljana. Prav tako so gasilci posuli cestišče razlitih tekočin ter nudili razsvetljavo.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti okoli 21.30 ure obveščeni o prometni nesreči s poškodbami v Domžalah. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročil 23-letni voznik, slednji je trčil v vozilo 29-letnika. 29-letnemu udeležencu pa je preizkus z alkotestom pokazal 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Slednji je bil tudi lažje poškodovan in odpeljan v KC Ljubljana. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Je pa to že druga prometna nesreča, na kateri so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale v dobrih treh urah. Kot smo že poročali na našem portalu, je nekaj po 18. uri do prometne nesreče prišlo na Količevem, kjer je voznik osebnega vozila trčil v drog javne razsvetljave, ga podrl, avto pa se je prevrnil na bok. Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi