Na Krtini v nočnem požaru zgorelo osebno vozilo

Danes okrog 00:30 uri zjutraj je na parkirišču pred večstanovanjsko stavbo v naselju Krtina v občini Domžale zagorelo osebno vozilo znamke BMW. Kljub hitremu posredovanju gasilcev CZR Domžale in PGD Studenec, je požar vozilo popolnoma uničil, saj je bil ogenj v času prihoda gasilcev že popolnoma razvit, so pa gasilci uspeli zaščititi druga osebna vozila, ki so bila v času požara parkirana v bližini.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila na parkirišču pred večstanovanjsko stavbo v Krtini obveščeni ob 00.30 uri. Po prihodu so skupaj z gasilci PGD Studenec zavarovali kraj ter osebno vozilo pogasili s kombinacijo vode in pene. Kljub hitri intervenciji, požar je bil ob prihodu gasilcev že popolnoma razvit, je ogenj vozilo popolnoma uničil. So pa gasilci takoj ob prihodu zaščitili druga osebna vozila, ki so se nahajala v bližini, saj je obstajala nevarnost požarnega preskoka. Na kraju požara so posredovali tudi policisti PP Domžale, ki so zavarovali kraj požara in danes zjutraj nadaljevali z ogledom ter ugotavljanjem okoliščin nastanka požara.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s požarom osebnega vozila na Krtini povedal, da je po prvih zbranih obvestilih ugotovljeno, da je pred večstanovanjsko hišo na parkirnem prostoru zagorelo parkirano osebno vozilo znamke BMW. Požar se je razširil na celotno vozilo, poškodovano pa je bilo tudi vozilo znamke Peugeot, parkirano ob njem. Skupna škoda znaša po nestrokovni oceni okoli 22.000 evrov. Ta trenutek vzrok še ni znan, se bo pa zbiranje obvestil in sam sam ogled vozila nadaljeval tudi danes.

Je pa to že tretji požar osebnega vozila v letošnjem letu, ki se je zgodil na parkirišču te večstanovanjske stavbe na Krtini. Dvakrat sta osebni vozili v nočnem času goreli 6. in 22. februarja in obakrat so ognjeni zublji popolnoma uničili vozili. Več o tem si lahko preberete tukaj in tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Studenec

Komentarji uporabnikov
Tagi