Na Krakovski cesti v Domžalah gorele odpadne barve

Komaj dobro so poklicni gasilci CZR Domžale zaključili intervencijo v Trzinu, kjer se je pripetila prometna nesreča, o kateri smo na našem portalu že poročali, so prejeli obvestilo o požaru odpadne barve na Krakovski cesti v Domžalah. Na intervenciji so sodelovali tudi gasilci PGD Domžale – mesto.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru na Krakovski cesti v Domžalah, kjer se je nekoč nahajala prodajalna, obveščeni ob 10.14 uri. Že pred njihovim prihodom se je gašenja požara z ročnim gasilnim aparatom lotil domžalski gasilec, ki je tudi bližnji sosed, dokončno pa so ga pogasili poklicni gasilci ter gasilci PGD Domžale – mesto. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Po naših neuradnih informacijah naj bi odpadne barve nekdo zakuril z namenom, da pogorijo, kar pa zagotovo ni bila posrečena stvar, saj se takšne stvari ne odstranjuje na takšen način in v neposredni bližini stanovanjskih hiš. Pri tem se je seveda valil tudi močan dim. Smo pa še uspeli izvedeti, da naj bi v neposredni bližini te lokacije nahajal kup različnih odpadkov, ki predstavljajo potencialno nevarnost za okolico, predvsem z vidika, če bi zagorele, saj kot smo že omenili, se v neposredni bližini nahajajo stanovanjske hiše.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi