Na Kolovcu Rovščica poplavila piknik prostor

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki jo vodi Bogdan Potočnik, je morala danes zvečer v dobrih dvajsetih minutah posredovati na dveh intervencijah. Nekaj minut po 19.30 uri so posredovali v manjši prometni nesreči v Domžalah, okrog 20. ure pa na Kolovcu, kjer je zaradi nevihte, ki se je razbesnela v kamniški občini, Rovščica poplavila tamkajšnji piknik prostor. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Rova.

Potočnik nam je povedal, da so bili ob 19.34 uri obveščeni, da je na Ljubljanski cesti 84 prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil in sicer naj bi voznici med vožnjo postalo slabo, zaradi česar je trčila v parkirano vozilo. Gasilci so na kraju počakali do prihoda reševalcev NMP Kamnik, ki so voznico pregledali na kraju. Drugih posebnosti ni bilo.

Okrog 20. ure pa so gasilci prejeli poziv, da je na Kolovcu 15 Rovščica poplavila tamkajšnji piknik prostor. Intervencija po besedah Potočnika še vedno traja, na kraju pa so prisotni domači gasilci PGD Rova, ki bodo počakali, da voda odteče, ter v nadaljevanju sanirali območje.

Razlog, da je poplavila Rovščica, naj bi bila nevihta, ki se je pred tem razbesnela nad Palovčami. Poplava naj bi povzročila kar nekaj škode, med drugim je tudi prekinila piknik, ki ga je imela tam druščina ob praznovanju 70-letnice.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi